De CFO is aan zet in het digitale tijdperk

In het huidige digitale tijdperk krijgen CFO’s snel inzicht in de noodzaak om digitale technologieën toe te passen. Dit is nodig om te overleven in de huidige competitieve bedrijfsomgeving. Nieuwe technologieën maken het mogelijk om bestaande financiële taken simpeler, sneller en veiliger uit te voeren. Ondanks dit toenemende bewustzijn hebben veel CFO’s vaak vragen over de start van de transformatie.

Volgens Chandra, Plaschke en Seth (Mckinsey) in hun artikel “Memo to the CFO: Get in front of digital finance—or get left back” zijn de volgende vier technologiegebieden meest veelbelovend voor gebruik in de financiële wereld:

  1. Automatisering en robotica om processen in financiën te verbeteren
  2. Datavisualisatie om eindgebruikers toegang te geven tot real-time financiële informatie en de prestaties van de organisatie te verbeteren
  3. Geavanceerde analyses voor financiële operaties om beslissingsondersteuning te versnellen
  4. Geavanceerde analyses voor algemene bedrijfsactiviteiten om verborgen groeimogelijkheden te ontdekken

Er zijn verschillende factoren die bijdragen aan het succes van digitale finance. Het is van belang om een duidelijke visie te ontwikkelen op de gewenste koppeling tussen bedrijfsvoering en digitale strategie. De volgende stap is voor het het topmanagement: de digitale agenda openlijk communiceren en samenwerking tussen de digital finance en bedrijfvoeringteam’s promoten. Als laatste zouden CFOs en senior management wellicht nieuwe incentives en compensatieschema’s moeten doorvoeren om weerstand tegen de digitale transformatie te verminderen en om (nieuwe) digitale toptalenten aan te trekken.

Wilt u meer weten over hoe u de kansen van digitalisering en nieuwe technologie écht kunt benutten in uw finance organisatie? Heeft u ondersteuning in de transformatie van uw financiele processen? Neem vrijblijvend contact op met het team van Fitch Finance. Wij helpen u graag verder!

Meer lezen? Klik hier voor het volledige artikel.