5 tips voor innovatie op uw financiële afdeling

Voor bedrijven die snel groeien, is verandering onvermijdelijk en CFO’s spelen een steeds grotere rol wat betreft de strategische koers van een bedrijf, blijkt uit onderzoek van EY.

Zoals altijd met veranderingen of nieuwe initiatieven, is het van groot belang om een cultuur te creeëren die dit omarmt. Maar in de sterk gereguleerde financiële wereld is een cultuur van wendbaarheid en innovatie meestal niet vanzelfsprekend.

Harry Mowat, de Managing Director van Greentree Software UK, geeft de volgende vijf tips voor het creëren van een innovatieve cultuur:

  1. Kies voor holistisch over hiërarchische verandering

Geef iedereen op de afdeling een stem. Dit leidt tot meer betrokkenheid en het kan tot interessante inzichten leiden van leden van het team waar u het in eerste instantie misschien niet van verwacht.

  1. Maak tijd voor innovatie

Een uur per week kan al het verschil maken. Leg het team een probleem voor of review een huidig proces. Ook als er geen dringende kwestie is, kan het de moeite lonen om kritisch naar de huidige processen te kijken waar optimalisatie mogelijk is. Of om potentiele toekomstige knelpunten in kaart te brengen.

  1. Weet waar je zit in de technische levenscyclus

Zoals algemeen bekend, is de financiële infrastructuur elke 7 jaar aan

vervanging toe. Door te weten waar je in deze 7 jaar zit, kun je tijdig inspelen op de benodigde overgang.

  1. Denk verder dan financiën

Om een echt disruptieve innovatie door te voeren als financiële afdeling, moet financiën koppelen aan alle onderdelen van het bedrijfsproces.

  1. Nieuwe platforms, nieuwe processen

Als de financiële infrastructuur aan vervanging toe is, probeer dan niet de huidige werkprocessen te repliceren in het nieuwe systeem. Zie het als een kans om opnieuw naar de processen te kijken en gebruik deze kans om de processen te optimaliseren en de organisatie naar een hoger niveau te tillen.

Staat uw afdeling open voor verandering? Heeft u behoefte aan ondersteuning om een cultuuromslag bij uw financiële afdeling te realiseren? The All Sparks professionals helpen u graag met het concretiseren van uw innovatieve plannen en helpen u bij de implementatie.

Meer lezen? Klik hier voor het volledige artikel.