Data Business Performance Manager

Een van onze klanten is ervan overtuigd dat verandering de enige constante factor is en dat zijn toekomstig succes afhankelijk is van het omgaan met verandering. Daarom loopt deze klant in onze markt voorop als het gaat om nieuwe ontwikkeling. Zij volgen de trends niet. Samen met hun
partners bepalen zij de trends. Daarbij leggen ze de lat hoog. Deze markt is sterk in beweging en zal de komende jaren revolutionair veranderen. Waarbij het genereren van uptime voor hun klanten steeds belangrijker is om gestelde bedrijfsdoelstellingen te kunnen behalen.

Rol

Het is jouw rol om te zorgen dat het bedrijf en hun klanten optimaal en commercieel profiteren van deze revolutie. Projectmatig ga je een aantal van deze veranderingen analyseren, je adviseert het MT over strategische keuze en je zorgt voor een juiste implementatie binnen de organisatie. Momenteel is er een aantal projecten gedefinieerd waar je mee kan starten. Om je een beeld te geven noemen we hier een aantal:

 1. Het managen en analyseren van onlinedata over machineprestaties en gebruik;
 2. Data ontsluiting middels IT toepassingen om klanten inzicht te geven in hoe je machine gebruik kunt optimaliseren;
 3. Het uitwerken van de customer journey tijdens machine en customer lifecycle en het optimaliseren van de klantbeleving;
 4. Het analyseren van machine data om ongeplande stilstand van klanten te voorkomen;
 5. Het in de markt zetten van beschikbare ‘productivity services’ waardoor klanten veiliger en efficiënter kunnen werken, met een lagere TCO;
 6. Het ontwikkelen van nieuwe service.

Verdere Performance Ontwikkeling

Naast deze vraagstukken ga je ook aan de slag met het ontwikkelen van business proposities rondom ‘nieuwe’ technologische ontwikkelingen, zoals autonomous solutions, augemented reality, site simulation en electromobility. Al deze technieken zullen in de toekomst bijdragen aan het verhogen van uptime voor klanten.

Nadat er gezorgd is voor een goede introductie, verwacht men dat je zelf je beeld gaat vormen van kansen in de markt. Je toetst ideeën,je prioriteert en op deze wijze genereer je zelf de input voor de verdere ontwikkeling van het bedrijf.

Je rapporteert aan de Manager Customer Service en samen met hem bepaal je de prioritering van je projecten. Bij de uitvoering heb je contact met alle afdelingen en kan je projectcapaciteit vragen uit alle teams.

Profiel

Wij zoeken een Data business Performance Manager die ervaring heeft binnen een bedrijf dat actief is in een sterk veranderende markt. Daarbij heb jij er de afgelopen jaren voor gezorgd dat jullie bedrijf toonaangevend is gebleven. Je achtergrond kan er daarbij als volgt uitzien:

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Bedrijfskundige achtergrond met aantoonbare IT affiniteit;
 • Ervaring met moderne projectmanagementmethodieken;
 • Ervaring met het in de markt zetten van nieuwe business proposities;
 • Je hebt ervaring met het werken in een internationale setting en je beheerst zowel de
  Nederlands als de Engelse taal goed.

Word jij hier enthousiast door? Of heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze Talent Acquisition Manager, Merit van Wijland (meritvanwijland@fitchpeople.nl of 06-47146249). Dan bespreken we de mogelijkheden!