Business Analist Erasmus Medisch Centrum

Als Business Analist bij het Erasmus Medisch Centrum kom je te werken binnen een van de grootse ziekenhuizen van Nederland.  Het Erasmus Medisch Centrum is volop in beweging vanwege de verdere digitalisering van zowel dienstverlening als de interne organisatie. Je beweegt je door de gehele organisatie heen en je hebt veel contact met belangrijke stakeholders, zowel binnen als buiten de afdeling Finance.

Vanuit deze positie ondersteun je de Business Controllers bij het uitvoeren van de planning & control cyclus, waarbij je actief input voor de begroting en prognoses aanlevert. Als Business Analist vertaal je rapportages naar de business, waarbij je gebruik maakt van Excel en PowerBI. Op basis van de analyses die je doet, denk je actief mee over mogelijke verbeterprocessen binnen het Erasmus Medisch Centrum en stel jij  belanghebbenden in staat om  bij te sturen.  

De ideale kandidaat heeft een intuïtief gevoel voor data, is analytisch sterk en heeft een afgeronde WO opleiding. Daarnaast ben je communicatief vaardig en heb je de juiste drive en mentaliteit om binnen het Erasmus Medisch Centrum het verschil te maken. 

Belangrijkste taken en verantwoordelijkheden

  • Sparringpartner en adviseur van de teamleiders en managers binnen het Erasmus Medisch Centrum;
  • Het uitvoeren van (data)-analyses en het verbeteren van stuurinformatie;
  • Bijdragen aan de begroting en analyseren van financiële resultaten;
  • Ondersteunen van de Business Controllers bij de uitvoering van de P&C cyclus;
  • Actieve rol in projecten omtrent data, zoals datamanagement en modellering;
  • Deelname aan diverse verbetertrajecten.